Količina sestavin je primerna za dva manjša štrudlja.
Navodila za pripravo:
- Vse sestavine za testo damo v samostoječi mešalnik (lahko pa tudi ročno) in mešamo 5 minut oz. dokler ne postane svetleče in homogeno.
- Delovno površino naoljimo, nanjo položimo testo, rahlo premažemo z oljem in pokrijemo s skledo.
- Pustimo počivati 1-2 uri.
- 40 g masla raztopimo, dodamo drobtine in na zmernem ognju mešamo toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo.
- Medtem naredimo nadev, tako da jabolka narežemo na četrtine in nato na rezine ter jih zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
- Vzamemo večjo krpo, rjuho ali prt, rahlo pomokamo in previdno razvlečemo testo.
- Nadev enakomerno razporedimo po spodnjem delu vlečenega testa v eni vrsti in zvijemo s pomočjo krpe, na kateri delamo štrudelj.
- Odrežemo konce, štrudelj malo prebodemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Namažemo z maslom.
- Pečemo na 200°C približno 30 minut.
- Ohlajen štrudelj narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.