
Neverjetno kremasta sladica z bogato kavno aromo, za katero poskrbi razkošen okus Barcaffè instant kave.
1. S pomočjo kuhinjskega blenderja zmelji cele piškote, da dobiš pesku podobno zmes. Vmešaj kavo in stopljeno maslo.
2. S piškotno maso po dnu in po robovih obloži pekač premera 18cm. Oblikuj čimbolj tanek rob ter postavi v hladilnik.
3. V večji posodi zmešaj kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, instant kavo, vaniljevo pasto in smetano za stepanje.
S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj zmešaj tako, da dobiš gladko, rahlo, puhasto kremo. V kremo vlij še limonin sok in ponovno premešaj.
4. Kremo nadevaj po ohlajenem dnu in zgladi površino. Postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
5. Pripravi ganache. V skodelici zmešaj smetano za stepanje in belo čokolado. Segrevaj v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli toliko časa, da se čokolada stopi.
Dodaj instant kavo v zrnih in lešnikov namaz ter premešaj.
Pusti par minut, da se ohladi, nato premešaj in prelij po ohlajenem Cheesecake-u (prelij šele, ko je krema na cheesecake-u že malo strjena).
6. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč. Naslednji dan okrasi s stepeno smetano in kavnimi zrni.
Avtorica recepta: Nina Zorčič