SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Piškotne posodice

Piškotne posodice
  • maslo - 85g
  • Kava, skuhana iz Barcaffè Caffe Latte - 1/2
  • sladkor - 120g
  • vanilijev sladkor - 1 vrečka
  • srednje veliko jajce sobne temperature - 1x
  • bela moka - 160g
  • soda bikarbona - 1/4 žličke
  • sol - ščep
  • nasekljana čokolada/čokoladne jajčke - 80g
Čokoladna krema
  • mascarpone - 400g
  • sladkor v prahu - 100-150g
  • kakav - 50g
  • Kava, skuhana iz Barcaffè Caffe Latte - 1/2
  • čokoladna jajca - za dekoracijo
Priprava je zelo enostavna, okus posodic pa božanski.
Piškotne posodice
  • maslo - 85g
  • Kava, skuhana iz Barcaffè Caffe Latte - 1/2
  • sladkor - 120g
  • vanilijev sladkor - 1 vrečka
  • srednje veliko jajce sobne temperature - 1x
  • bela moka - 160g
  • soda bikarbona - 1/4 žličke
  • sol - ščep
  • nasekljana čokolada/čokoladne jajčke - 80g
Čokoladna krema
  • mascarpone - 400g
  • sladkor v prahu - 100-150g
  • kakav - 50g
  • Kava, skuhana iz Barcaffè Caffe Latte - 1/2
  • čokoladna jajca - za dekoracijo

Pečico segrejte na 160 stopinj. V posodi zmešajte vse sestavine za piškotne posodice. Mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Zmes bo zelo gosta, z mešanjem pa se vse poveže in nastane gladka zmes brez gudic. Dodajte nasekljano čokolado in nežno premešajte.

Iz mase oblikujte 12 kroglic in jih razporedite po pekaču za mafine, obloženim s papirjem za peko.

Pecite 15-20 minut, da so piškotne posodice zlato zapečene. Vzemite iz pekača in takoj “oblikujte” posodice. Vsako piškotno posodico na sredini z manjšim kozarčkom ali majhno žličko potisnite ob dno pekača, da dobite posodico.

Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo in dovolj strdijo, da jih lahko prestavite.

Vmes pripravite mascarpone kremo. Vse za kremo zmešajte v posodi in poskusite, po želji dodatno sladite. Nadevajte v dekorirno vrečko z nastavkom za dekoriranje in napolnite piškotne posodice. V vsako dodajte še dva čokoladna jajčka in postrezite.

Največji zakladi so ujeti v srcuOdpri srce