
Pečico segrejte na 160 stopinj. V posodi zmešajte vse sestavine za piškotne posodice. Mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Zmes bo zelo gosta, z mešanjem pa se vse poveže in nastane gladka zmes brez gudic. Dodajte nasekljano čokolado in nežno premešajte.
Iz mase oblikujte 12 kroglic in jih razporedite po pekaču za mafine, obloženim s papirjem za peko.
Pecite 15-20 minut, da so piškotne posodice zlato zapečene. Vzemite iz pekača in takoj “oblikujte” posodice. Vsako piškotno posodico na sredini z manjšim kozarčkom ali majhno žličko potisnite ob dno pekača, da dobite posodico.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo in dovolj strdijo, da jih lahko prestavite.
Vmes pripravite mascarpone kremo. Vse za kremo zmešajte v posodi in poskusite, po želji dodatno sladite. Nadevajte v dekorirno vrečko z nastavkom za dekoriranje in napolnite piškotne posodice. V vsako dodajte še dva čokoladna jajčka in postrezite.